Bilprovningen

Uppdaterad

Kontrollbesikta ditt fordon hos Bilprovningen. De går igenom hela din bil, både invändigt och utvändigt. Ditt fordon provkörs även för att testa bromsar, hastighetsmätare och diverse funktioner. Att besikta bilen är viktigt för att säkerställa att den är trygg för dig som förare, dina medpassagerare och alla andra på vägen.

När det är dags att besikta ditt fordon. Hos bilprovningen kan du enkelt boka en tid eller hitta information om när du ska besikta. De kontrollerar bl.a. bromsar, styrning, belysning och avgaser för att bilen ska vara trafiksäker och inte ska belasta miljön mer än nödvändigt.

Vill du att vi skickar ett mail till dig så fort vi får en ny rabattkod för Bilprovningen?

Aktiva Bilprovningen rabattkoder

Lägg till ny rabattkod

Utgångna Bilprovningen rabattkoder

Taggar

Snarlika rabattkoder

CDON · Fri frakt vid köp över 100 kronor
Film, Musik & Spel · Utgår: 2024-04-30
Tipsad av
Skruvat · 15% rabatt när du går med i deras nyhetsbrev
Bil & Motor · Utgår: 2024-06-30

Diskutera

Bilprovningen rabattkod

Om vi får in en ny Bilprovningen kampanjkod så kommer den finnas listad här. Alla hjälper varandra genom att tipsa om Bilprovningen rabattkod, Bilprovningen rabatt, Bilprovningen kampanj och tillgång till erbjudande som sänker priset på din beställning av bilar och motor. Med en rabattkupong får du unik rabatt på ditt köp.

En kontrollbesiktning är en viktig del av att äga och köra en bil på vägarna. Det är ett tillfälle för bilägare att se till att deras fordon uppfyller de nödvändiga säkerhets- och miljökraven. Under en kontrollbesiktning genomgår bilens olika komponenter och system en noggrann granskning för att säkerställa att de är i gott skick och uppfyller lagstadgade krav. Vid en kontrollbesiktning utför besiktningsmannen en rad kontroller på bilens olika delar. En av de första stegen är att kontrollera chassinumret och registreringsnumret för att säkerställa att farkosten inte är stulen och att dess registreringsdokument är giltiga. Besiktningsmannen granskar också fordonsdokumentationen, inklusive det tekniska underlaget, för att kontrollera om bilen har genomgått tidigare reparationer eller modifieringar.

Efter att ha genomfört de nödvändiga dokumentationkontrollerna är det dags att inspektera bilens yttre. Besiktningsmannen tittar på bilens kaross, inklusive dörrar, stötfångare och vindrutor, för att kontrollera eventuella skador eller sprickor. De ser också till att alla bilens ljus och blinkers fungerar korrekt, inklusive strålkastare, baklyktor och blinkerslampor. När den yttre inspektionen är klar går besiktningsmannen vidare till att kontrollera bilens tekniska komponenter och system. Detta inkluderar undersökning av bilens motorrum, där de tittar på motoroljans nivå och kvalitet samt kylarvätskans nivå. Besiktningsmannen kontrollerar också att det inte finns några synliga brister i drivlinan, såsom läckage eller lösa delar.

För att säkerställa att bilen är säker att köra, kontrollerar besiktningsmannen även bilens bromssystem. De testar bromsen genom att mäta dess prestanda och bedöma om den är i gott skick. Detta inkluderar kontroll av bromsar fram och bak, handbromsen och bromsvätskans nivå. Besiktningsmannen kontrollerar också bilens styrning och hjulupphängning för att säkerställa att de är i korrekt läge och inte visar några tecken på slitage. Slutligen genomförs en utsläppsbesiktning för att bedöma bilens miljöpåverkan. Besiktningsmannen ansluter en avgasmätare till bilens avgassystem för att mäta utsläppsnivåerna och se till att de är inom lagliga gränser. De kontrollerar också bilens katalysator och eventuell rök från avgasröret.

När alla kontroller är genomförda för samman den besiktningsmannen och förklarar eventuella avvikelser eller brister som upptäckts under besiktningen. Om problemen är allvarliga kan det leda till att bilen inte godkänns för godkänd besiktning, vilket kan kräva reparation eller byte av defekta delar innan en ombesiktning kan äga rum.

Felaktiga uppgifter

Rbtt.se drivs som ett forum där både besökare och butiker själva kan lägga till kampanjer, även om vi gör vårt yttersta att dagligen kontrollera alla rabattkoder är det svårt att garantera de publicerade koder varken är giltiga eller att de har korrekta uppgifter. Kontroller utförs regelbundet för att hålla vår databas så aktuell som möjligt. Koder som lagts in utan slutdatum/tillsvidare-datum kan när som helst upphöra att fungera. Om du hittar en kod som inte fungerar, tipsa oss!