Butiker

Lista över svenska e-handelsbolag som säljer sina produkter via internet. Här listas allt från de nyetablerade till de absolut största e-handlarna. Det rör sig framför allt om apotek, snusföretag, matkassar, samt butiker som säljer hälsokost, proteinprodukter och funktionsdrycker.

Butiker på nätet

E-handel har fortsatt accelererat kraftigt. Varje år startas tusenntals nya e-handelsföretag. Under pandemin då stora delar av konsumtionen förflyttades från fysiska butiker fick e-handeln ett rejält uppsving. Allt fler upptäcker möjligheterna med försäljning online. Entreprenörsandan och en hög digitaliseringsgrad öppnade upp för att fler skulle se möjligheter under pandemin. E-handeln har etablerat sig som affärsmodell och komplement till de befintliga näringsverksamheterna

Sju av tio svenska e-handlare avstår från att sälja sina produkter på stora digitala marknadsplatser. Majoriteten av de svenska e-handlarna når i stället sina kunder via sin egen webbplats. Det står klart efter en bred översiktlig kartläggning av företagspopulationen av e-handelsföretag och utvecklingen av detaljhandelns strukturomvandling.

I sverige så är e-handeln konkurrenskraftig och näringspolitiskt viktig för samhällsutvecklingen. Det som behöver förenklas anser många är inträdesbarriärer samt e-handelsplattformars roll för att underlätta nyetablering av e-handelsföretag.